bureau
MOKE bestaat uit 18 medewerkers, met expertise en ervaring op de gebieden van architectuur, stedenbouw en conceptontwikkeling. Hun kennis en inspiratie is afkomstig uit zowel hun jarenlange praktijkervaring als uit de theorie. In hun ontwerpen spelen de gebruiker, nieuwe energiezuinige technieken en slimme organisatie van ruimte een centrale rol.
Ludo Grooteman en Gianni Cito zijn de oprichters van het bureau en voeren de dagelijkse leiding. Beide opgeleid aan de Architectural Association School of Architecture in Londen, voelen ze zich als architect zeer betrokken bij het gehele proces. Ze staan bekend om hun goede samenwerking en proactieve communicatie. Zij beschikken over een indrukwekkend en professioneel netwerk en ze zijn beide actief in het architectuuronderwijs.
Partners
team
PARTNERS
Gianni Cito
Directie – PartnerGianni Cito (Zürich, 1970) behaalde zijn architectuurdiploma aan de Architectural Association School of Architecture in Londen (1996). Daarvoor behaalde hij zijn diploma interieurarchitectuur aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, richting architectonische vormgeving (1993) en voltooide hij een opleiding tot bouwkundig tekenaar in Zwitserland. Na werkzaam te zijn geweest bij diverse architectenbureaus in Amsterdam, Utrecht, Melbourne en Zürich, richtte hij in 1999 samen met Ludo Grooteman en Thomas Hildebrand Blue Architects op, een internationaal bureau met vestigingen in Amsterdam en Zürich. In 2001 kreeg Blue Architects bekendheid met de eerste prijs voor de Prix de Rome voor Architectuur, de belangrijkste prijsvraag voor jonge architecten in Nederland.Blue Architects Amsterdam en Atelier Zeinstra van der Pol verenigden zich in 2007 in Dok architecten, waarvan Gianni Cito tot december 2011 partner, directeur en ontwerpende architect was. Naast zijn werkzaamheden als architect was en is Gianni Cito als gastdocent verbonden aan diverse Academies, waaronder de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, de Academies voor Bouwkunst in Rotterdam, de Design Academy in Eindhoven en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Sinds 2024 is hij lid van de Commissie Omgevingskwaliteit Utrecht.
Ludo Grooteman
Directie – PartnerLudo Grooteman (Alkmaar, 1968) behaalde in 1989 zijn propedeuse filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Tegelijkertijd begon hij een opleiding architectonische vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar hij in 1994 zijn diploma behaalde. Hij heeft in 1997 zijn architectuurgraad behaald aan de Architectural Association School of Architecture in Londen.Na werkzaam te zijn geweest bij architectenbureaus in Amsterdam en Londen richtte hij in 1999 samen met Gianni Cito en Thomas Hildebrand Blue Architects op. Een internationaal bureau, met vestigingen in Amsterdam en in Zurich. In 2001 kreeg Blue architects bekendheid met de eerste prijs voor de Prix de Rome voor Architectuur. Blue Architects Amsterdam en Atelier Zeinstra van der Pol verenigden zich in 2007 in Dok architecten, waar Ludo Grooteman tot december 2011 architect, directeur en mede-eigenaar was.Ludo Grooteman is actief als architect en stedenbouwkundige. Hij gaf en geeft naast zijn werk als architect les aan diverse academies in binnen- en buitenland, was lid van de commissie Bouwkunst Fonds voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst en verzorgt regelmatig lezingen. Sinds 2017 is hij visiting professor aan Hochbauschule Münster.
Jurgen ten hoeve
Directie – PartnerJurgen ten Hoeve (Leusden, 1978) is afgestudeerd als architect aan de Academie voor de Bouwkunst Rotterdam in 2017. Met zijn afstudeerproject ‘Stadsklooster Rotterdam’ won hij de promotieprijs De Meester. Het project werd ook genomineerd voor de Archiprix 2018 en gepubliceerd in diverse media. Gedurende zijn studie was hij werkzaam bij onder andere OOKarchitecten in Amersfoort en Koen van Velsen in Hilversum. Sinds 2017 werkt hij als architect bij Moke Architecten in Amsterdam en vanaf 1 januari 2021 als partner. Hij heeft in de loop der jaren ruime ervaring in de woningbouw opgedaan.
Als architect heeft hij een holistische benadering voor ontwerpopgaven. Hij gelooft in een conceptuele aanpak als ontwerphouding, ondersteund door technische kennis en praktische ervaring. Hij heeft een passie voor vakmanschap, materialiteit, maakbaarheid, sensibiliteit en ruimtelijke beleving om betekenisvolle ruimtes te maken. Ruimtes die de gebruiker de mogelijkheid geven een duurzame verhouding aan te gaan met de gebouwde omgeving. Zijn aandacht gaat daarnaast uit naar het opleiden van jonge mensen. Jurgen ten Hoeve neemt ze mee binnen de essentie van de ontwerpgedachte en daagt ze uit naast de digitale werkelijkheid een ontwerp concreet en ‘in het echt’ te visualiseren met behulp van bijvoorbeeld maquettes.